Een verkoper staat graag in zijn showroom, een adviseur komt graag bij de klant thuis.

Werkbladen

Het werkblad is een zeer belangrijk en praktisch onderdeel van uw keuken. Bijna elke dag worden werkbladen intensief gebruikt en de uitstraling en stijl is medebepalend voor de sfeer in uw  keuken. Daarentegen dient het werkblad ook praktisch te zijn. Denkt u hierbij aan onderhoudsarm, hygiënisch in gebruik, maar ook hitte- en krasbestendig.  Wij leveren de meest uiteenlopende materiaalsoorten, Toplaminaat (HPL), DecorTop, Topcore, Fenix NTM, Massief Hout, Roestvrij staal, Composietsteen, Graniet, Keramiek, LightBeton, Hi-Max/Corian, Terrazzo, Lapitec en Glas. Zoals u ziet, er is heel veel keuze en wij vertellen u tijdens ons bezoek graag meer over de functionaliteit en het onderhoud van deze werkbladen. Hieronder hebben wij vast de meest populaire bladmaterialen van dit moment in het kort omschreven:

AluSplash

AluSplash is een ideale oplossing tegen spatten. AluSplash is een sandwichpaneel van 2 x 0,5mm dik aluminium met daartussen een vuurvertragende minerale kern. Dit samengestelde paneel voldoet aan verschillende internationale brandnormen. Bovendien is het uitermate eenvoudig te monteren! De innovatieve, onderhoudsarme 4mm dikke AluSplash achterwanden hebben aluminium in de basis, en zijn afgewerkt met een duurzame, uv-bestendige hoogglanscoating.  Dit materiaal wordt vaak gebruikt om de gehele achterwand te bekleden.

Toplaminaat

TopLaminaat® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. De bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw interieur en smaak ‒ én uw budget. Een Toplaminaat keukenblad bestaat uit een 2 tot 10 cm dik basisblad waarop een HPL-toplaag is aangebracht. HPL staat voor High Pressure Laminate, en is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Het basismateriaal is multiplex, spaanplaat of Greenpanel. Toplaminaat is zeer hygiënisch dankzij het gesloten oppervlak en is gemakkelijk te reinigen.

DecorTop

Het blad oogt robuust en de structuur is diep: DecorTop® biedt net een beetje meer power dan een TopLaminaat® keukenblad. Het extra dikke laminaat heeft een voelbare diepe, grove structuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren. Dankzij zijn natuurgetrouwe kleur en structuur vormt een DecorTop®  blad zelfs een goed alternatief voor bijvoorbeeld een houten of een stenen blad. DecorTop® heeft een zwarte kern waardoor bij de randafwerking een zwart randje zichtbaar is. Dat staat fraai bij de donkere kleuren, en vormt een mooi contrast met de lichtere tinten. Dit blad heeft dezelfde eigenschappen als TopLaminaat® maar door de diepere structuur dient u het blad intensiever te reinigen.

TopCore

Een TopCore® keukenblad heeft een gesloten oppervlak, is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ‒ ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp. Doordat het materiaal zo stevig en compact is, is het stootvast.

Fenix NTM

Fenix NTM is een keukenblad met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een massieve uitstraling, maar voelt toch zijdezacht aan. Dankzij de onderscheidende nanotechcoating blijven er bovendien nooit vingerafdrukken achter op het bladoppervlak en bij normaal gebruik verdwijnen kleine krasjes vanzelf!

LightBeton

Geen enkel keukenblad oogt zo industrieel en robuust als dat van beton. LightBeton® is echt beton en heeft de kenmerkende uitstraling: de verschillende structuren, de haarscheurtjes, en de lichte en donkere delen. Maar LightBeton® is door de basis van een cementgebonden vezelplaten zo’n 60% lichter dan standaardbeton! Toch is het minstens zo robuust en onverwoestbaar. Door de industriële en robuuste uitstraling ideaal voor moderne of minimalistische keuken en te verkrijgen in 7 grijstinten.

Composietsteen

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en verkrijgbaar is in een scala van tinten. In een composietstenen blad zijn design, gemak en duurzaamheid verenigd. Dit allround blad is behoorlijk krasvast, hittebestendig, watervast, onderhoudsarm en is ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd.

Graniet

Graniet is een keukenblad van puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief. In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek. De oppervlakte afwerking is verkrijgbaar in de afwerking gepolijst, gezoet, gebrand, riverwashed of lapato.

Keramiek

Een keramiek keukenblad is heel duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. U kunt er ook iedere dag zorgeloos aan werken, want keramiek is kleurvast , kras-, vlek- én hittebestendig tot wel 450°C zodat schaken uit de over er rechtstreeks op kunnen worden gezet. Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Lapitec

Lapitec® wordt niet voor niets het ultieme keukenblad genoemd, want het is hitte-, slijt- en slagvast, vlekvrij en onderhoudsarm! U kunt in principe geen schade toebrengen aan dit blad! Maar ook de uitstraling is exclusief, dankzij de heel eigen kleuren en afwerkingen. Het materiaal is van 100% porselein-keramiek gemaakt en onder extreem hoge druk geperst, waardoor dit stenen blad niet alleen uitzonderlijke eigenschappen heeft, maar ook door en door gekleurd is. Dit elegante en exclusieve werkbladmateriaal is verkrijgbaar in een maximale afmeting van 5,1 m² en de grootste ter wereld en is hittebestendig tot 1000°C. Er zijn acht natuurlijke kleuren en drie oppervlakafwerkingen: Satin, Lux en Vessuvio. Lapitec is de tegenhanger van Dekton® (Cosentino), echter is Dekton® niet door en door gekleurd.

Solid Surface

Solid surface is een verzamelnaam voor een groep duurzame oppervlakmaterialen die massief en homogeen zijn. Dit zijn de merken Corian® en Hi-Macs® in Deze bladen worden volledig op maat gemaakt en in iedere gewenste vorm gebogen. Ideaal voor designkeukens met ronde vormen, dus! Maar ook de eigenschappen van Solid Surface zijn ideaal. Door de homogene massa is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunt u eenvoudig herstellen. Bovendien voelt Solid surface prettig aan.En omdat het materiaal in vele kleuren verkrijgbaar is (alleen al het aantal tinten wit is enorm) vindt u gegarandeerd de juiste kleur voor uw keuken.

Terazzo

Als u een uitgesproken keuken wilt, is terrazzo hét materiaal voor uw aanrecht. Dit ambachtelijk vervaardigde, nostalgische keukenblad ademt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar bezit ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. Terrazzo is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton. Dit blad wordt altijd precies volgens uw persoonlijke wensen in een speciale bekisting gemaakt, waarbij tal van vormen denkbaar zijn. In die mal wordt dan een mengsel gegoten van cement en marmerkorrels van verschillende kleur en grootte. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald en geslepen, waardoor de onderliggende korrelstructuur zichtbaar wordt. Tot slot wordt het gepolijst en geïmpregneerd – en zo ontstaat dus een blad dat zelfs beter in grootmoeders keuken past dan graniet. Deze degelijkheid misstaat overigens ook niet in een moderne keuken. Bovendien is terrazzo zó duurzaam dat u er een leven lang plezier van heeft – temeer daar u eventuele vlekken vaak redelijk goed kunt wegwerken!

Hoe leuk is dit !! Wij hebben een mooie keuken geleverd en gemonteerd op Basisschool Gummarus. Het is een prachtige keuken geworden met veel bladruimte. Voorzien van een composiet blad en Neff apparatuur waaronder een... facebook.com/YNKitchen/post…

Ongeveer 4 jaar geleden op Your New Kitchen's Twitter via Facebook